Image-Enter

Subota, 24 Veljača 2018 00:12

Prednosti tintnih pisača ih čine prvim izborom u tehnologiji ispisa

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Bez obzira je li riječ o velikoj ili maloj tvrtki, sigurno je da svi teže ka čim većoj učinkovitosti. Raditi brže i pametnije – tako glasi prioritet svima koji žele poboljšati produktivnost. No to nije čitava formula jer u nju treba uračunati cijenu, ključan čimbenik, a cijena može biti i najveća prepreka, pogotovu kada je riječ o malom ili kućnom uredu. Kada se pojavi rješenje koje rješava sve takve probleme – učinkovito, brzo, jednostavno i povoljno – koje je pogodno za male urede, pa čak i za uporabu kod kuće, možemo biti sigurni da je riječ nezaobilaznom dijelu svakog ureda.

 

Istraživanja pokazuju kako je čak 74 % rukovoditelja i utjecajnih poslovnih osoba odabralo tintne pisače kada su im predstavljene činjenice o izboru uredskih pisača i to svega nekoliko mjeseci nakon što je Epson najavio kako će povećati investicije u tehnologiju uredskih tintnih pisača.

Online istraživanje, koje su proveli Epson Europe i Coleman Parkes, prikupilo je podatke od više od 8.000 stručnjaka iz 21 europske zemlje, uključujući Hrvatsku. Ispitanicima je postavljen niz pitanja, baziranih se na neovisno utvrđenim podacima o izvedbi tintnih i laserskih pisača, na koja su trebali odgovoriti s „točno” ili „netočno”. Rezultati su bili začuđujući. Pokazali su kako su mnoge stare zablude o tome koja je tehnologija učinkovitija, posebice kada su u pitanju otpad i produktivnost, još uvijek vrlo česte. Zapravo, svega 7 % ispitanika je znalo kako su uredski tintni pisači bolji u svih pet testiranih kategorija: otpad, produktivnost, brzina, emisije CO2 i potrošnja energije.

Grupiranje rezultata po regijama otkriva zanimljive usporedbe među velikim europskim tržištima. Pogledamo li skupinu zemalja koja uključuje Sloveniju, Srbiju, Grčku i Hrvatsku, rezultati pokazuju kako bi većina ispitanika, njih 81 %, odabrala poslovne tintne pisače nakon što im se pokažu stvarni podaci i bez obzira na ranije zablude.

Većina ispitanika (62 %) je pogrešno smatrala kako laserski pisači proizvode manje CO2, dok je njih 56 % vjerovalo da proizvode manje otpada od tintnih pisača, što nije slučaj. Nadalje, 69 % ispitanika su krivo pretpostavili da su laserski pisači produktivniji jer zahtijevaju manje održavanja, a time imaju i manje prekida u radu.  Epson, kao tvrtka s dugom tradicijom u inovacijama tehnologije pisača, želi približiti javnosti dobre strane poslovnih tintnih pisača. Ova tehnologija nije samo odličan izbor za vaše poslovanje, već i za naš okoliš.

„Laserski pisači su dugo bili dominantna sila među uredskim pisačima. No, korisnici traže bolji ispis o nižem trošku i pri većoj brzini, a da pritom štede energiju. Mi smo zaključili kako je jedini način da ispunimo ova očekivanja daljnji razvoj tintne tehnologije koju smo prvenstveno razvili za industrijsku uporabu, a to je okruženje u kojem su produktivnost i kvaliteta ključni", ističe Tvrtko Ljubić, voditelj poslovnih proizvoda u tvrtki Epson.

Epsonovi tintni pisači koji mogu postići brzinu od 100 stranica po minuti uz nisku cijenu ispisa po stranici, a k tome u usporedbi s laserskim pisačima smanjuju otpad za 99 %, potrošnju energije za 96 %, a emitiranje plina CO2 za 92 %. Nadalje, u usporedbi s laserskim pisačima, zahtijevaju do 98 % manje intervencija i održavanja.

"Tintni pisači preuzimaju sve veći dio tržišta. Prema analizi tržišta koju je proveo IDC, tintni pisači bi trebali porasti za 10,2 % (CAGR) u Zapadnoj Europi do 2020. godine2 . No, još uvijek postoji rupa u znanju. Stoga smo se odlučili odabir tehnologije ispisa ponuditi tržištu, te demonstrirati stvarne razlike između tintnih i laserskih pisače i pokazati koji utjecaj ima svaki osobni izbor pisača", pojašnjava Ljubić

U vrijeme kada standardi za društveno odgovorno poslovanje (uključujući ekološke i društvene probleme) postaju sve važniji diljem Europe, Epsonovu odluku da podrži tintne pisače podržava činjenica da većina (74 %) ispitanih Europljana odabire tintne pisače nakon što im se pokažu stvarne posljedice njihova odabira pisača.

Prednosti poslovnih tintnih pisača su posebno važne za velika poduzeća koja sve češće moraju poslovati u skladu sa standardima ne-financijskih izvješća unutar EU ali i šire. Trenutne nacionalne politike su često neučinkovite ako želimo izbjeći „scenarij 2 °C” kojeg razlaže Pariški sporazum. Kako bismo postigli neke međunarodne ciljeve, poslovna zajednica će morati pokazati da se drži globalnih standarda kao što su ciljevi na području održivog razvoja.

Epson je investirao 585 milijuna EUR u proizvodne pogone u Japanu i na drugim tržištima, od čega je 185 milijuna EUR namijenjeno razvoju PrecisionCore tehnologije – inovacije koja je revolucionarizirala poslovne tintne pisače.

 

Izvor: http://www.ictbusiness.info/

Pročitano 748 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 24 Veljača 2018 01:00
Molim prijavite se ako želite komentarati